Robotininine fotovoltaične storitve

Izgradnja fotovoltaične elektrarne na ključ

Celovite rešitve
Že v fazi izdelave ponudbe strankam svetujemo pri izbiri optimalne naložbe. Izgradnja FVE na ključ pri nas pomeni, da izdelamo vso potrebno dokumentacijo, na osnovi strankinega pooblastila poskrbimo za pridobitev potrebnih soglasij, pri projektiranju z ustreznim načrtovanjem in izbiro komponent optimiziramo ekonomiko elektrarne, svetujemo in pomagamo pri iskanju za stranko najbolj primernega financiranja in zavarovanja elektrarne, postavimo FVE ter poskribimo za njeno priključitev v električno omrežje in na koncu pomagamo pri sklepanju pogodb za odkup električne energije.

Visoko strokovno usposobljena in izkušena ekipa
Prilagodimo se lahko potrebam katere koli stranke. Izvajali smo med seboj zelo različne projekte: od FVE na enodružinski hiši do elektrarne velikosti 73 MW v tujini, zato imamo tako posluh za stranko kot vrhunski know-how. Slednji se bo odražal v optimalnem načrtovanju elektrarne, ki je predpogoj za optimalni energijski izplen, v kakovosti izvedbe, ki bo prišla do izraza predvsem v kasnejših letih obratovanja, in v podpori, ki jo strankam nudimo, dokler njihova elektrarna obratuje.
Potrditev naše strokovnosti je tudi Certifikat kakovosti Združenja slovenske fotovoltaične industrije, vendar so naši lastni kriteriji višji kot tisti, ki so potrebni za pridobitev certifikata.

Izbor komponent po meri stranke
Naš cilj je doseči za stranko najboljše razmerje med dobljenim in plačanim.
Vgrajujemo le visoko kakovostne materiale in komponente, ki imajo ustrezne certifikate in garancije proizvajalca, ki zadovoljijo naše kriterije.
Lahko se prilagodimo željam oziroma kriterijem, ki jih ima vsaka posamezna stranka. Svetujemo kakovostne komponente, vendar ne predrage, naše delo pa bo opravljeno kakovostno in hitro.

Prodaja komponent

Pri nas lahko kupite komponente za izgradnjo fotovoltaične elektrarne. Za svetovanje in pomoč pri izboru komponent so vam na voljo naši strokovnjaki.

Izdelava projektne dokumentacije

Pri nas lahko naročite izdelavo projektne dokumentacije za fotovoltaično elektrarno. Za več informacij nam pišite ali nas pokličite.

Nadzor delovanja in vzdrževanje fotovoltaičih elektrarn

Fotovoltaična elektrarna je za vzdrževanje relativno nezahtevna. Kljub temu pa lahko dogodki, na katere ne moremo vplivati (vreme, vandalizem, itd.), poškodbe in okvare na sistemu fotovoltaične elektrarne povzročijo izpad v proizvodnji ali motnje v delovanju elektrarne. Po naših izkušnjah se kot najbolj škodljive izkažejo manjše motnje v delovanju, saj jih je težje zaznati in zato pogosto dlje časa ostanejo neopažene.
Primer: Napaka ali motnja v delovanju (izklop sistema, varovalka, ali preprosto ovira na FV modulih, zaradi katere se proizvodnja v delu elektrarne zniža) elektrarne velikosti 100 kW, ki se pojavi v poletnem času, ko je proizvodnja največja, in ostane nezaznana ali prepozno zaznana, lahko povzroči 20% do 30 % letni izpad dohodko,v kar pomeni izgubo v prihodkih med 5.800 € in 8.800 €.
Strošek nadzora delovanja in rednega vzrževanja elektrarne je zelo majhen v primerjavi z izgubo prihodka, do katerega lahko pride, zato vsem našim strankam priporočamo rešitve, ki smo jo sami razvili:

  • ROBOTININ nadzorni sistem za fotovoltaične elektrarne SPSS
  • ROBOTININ Paket vzrževanja

ROBOTININ nadzorni sistem SPSS
ROBOTINA je razvila nadzorni sistem SPSS (Solar Plant Supervisory System), s pomočjo katerega boste učinkovito upravljali vašo elektrarno. ROBOTININ Nadzorni sistem SPSS se je pokazal kot zelo učinkovit pri nadzoru tako malih kot velikih elektrarn. Poleg v elektrarne, ki smo jih sami postavili, smo ga vgradili v številne elektrarne po svetu, med katerimi je največja na Tajskem, z inštalirano močjo 73 MW. Do sedaj vgrajeni sistemi SPSS služijo upravljanju elektrarn s skupno močjo več kot 100 MW (podatek december 2011) in SPSS se je izkazal kot vrhunska in cenovno zelo konkurenčna rešitev. Več informacij o SPSS
Oglejte si delovanje ROBOTININEGA nadzornega sistema SPSS, v živo: www.solar-cybro.com

ROBOTININ Paket vzdrževanja
ROBOTININ Paket vzdrževanja vključuje storitve, ki bodo zagotavljale, da bo izplen vaše elektrarne neprestano na maksimalnem možnem nivoju in po naših izkušnjah bo dejanski donos celo višji od prvotno izračunanega.
ROBOTININ Paket vzrževanja vsebuje sledeče storitvene skupine:

  • Preventivni pregledi
  • Intervencije in popravila
  • Stalni 24 urni daljinski nadzor in optimizacija izplena
  • Arhiviranje pomembnih podatkov
  • Zagotavljanje rezervnih delov za fotovoltaično elektrarno
  • Čiščenje FV modulov

Paket vzdrževanja nudimo za vse fotovoltaične elektrarne, torej za tako tiste, ki jih je postavila ROBOTINA kot za tiste, ki jih je postavil kateri koli drug izvajalec.