NIVELCO meritve nivoja

Učinkovita industrijska proizvodnja temelji na meritvah in drugih informacijah, ki jih lahko zagotavljajo le sodobni visokotehnološki senzorji in instrumenti. Bistven premik k hitrejšemu razvoju sodobne merilne opreme se je zgodil že v osemdesetih letih, botroval pa mu je hiter razvoj elektronike in mikroprocesorjev.

Nivelco je sledil temu trendu in danes dosega pomemben svetovni tržni delež proizvodnje industrijske merilne opreme. Stalno vlaganje v razvoj in nove tehnologije je prispevalo k postopnemu, a vztrajnemu povečevanju prodajnega deleža, predvsem na področju merilnikov nivojev.
Nivelco tako proizvede vsak 20. prodani ultrazvočni merilnik, vsako 50. vibracijsko sondo za merjenje nivoja in vsak 100. radarski merilnik nivoja, ki je prodan na svetovnem trgu. NIVELCO je vzpostavil in vzdržuje vodilni položaj na svetovnem trgu merilnikov nivoja in je sedaj eden največjih proizvajalcev ultrazvočnih merilnikov na svetu.

null
Robotina že dvajset let uspešno sodeluje s podjetjem Nivelco in najrazličnejše merilnike nivoja uporablja v številnih aplikacijah na področju upravljanja s pitno vodo, čistilnih napravah, betonarnah, asfaltnih bazah, prehrambeni in farmacevtski industriji.
Tako iz bogatih izkušenj in dobrega poznavanja produktov lahko ponudimo strankam pomoč pri izbiri ustreznega izdelka in kvalitetno tehnično in aplikacijsko podporo.

Stranke se odločajo za uporabo Nivelco merilne opreme zaradi:

  • širokega spektra produktov za uporabo v najrazličnejših področjih uporabe,
  • izbor certificiranih izdelkov za zahtevna okolja, kot so eksplozivna, kemično nevarna, …
  • tehnološko naprednih produktov visoke kvalitete,
  • možnosti hitre prilagoditve ohišij pri majhnih serijah,
  • izjemno kvalitetne dokumentacije in podpore,
  • garancijske dobe 5 let za skoraj vse izdelke,
  • ugodne cene.

Program izdelkov obsega:

Zvezni nivojski merilniki
nullIzbira ultrazvočnih merilnikov, ki so najpogostejši pri zveznih meritvah nivoja, je vsekakor najširša na trgu in ponuja integrirane, kompaktne, 2- ali 4-žilne merilnike za tekočine ali trdne snovi, z izjemnim številom dodatnih možnosti.
Večina merilnikov je na voljo z ohišjem, ki omogoča uporabo v agresivnih medijih in v različici primerni za eksplozivna okolja.
Za zahtevnejša merilna okolja in aplikacije so na voljo radarski merilniki nivojev izjemne uporabnosti.

Nivojska stikala
nullPogosto je merilna naloga nadzor prekoračitev mejne vrednosti v tekočem ali trdem mediju.
NIVELCO je zasnoval in izdelal instrumente, ki nudijo zanesljivo kontrolo nivoja in mejne vrednosti za medije kot so pitna voda, odplake, agresivne baze in kisline, nadalje prosto tekoče kapljevine, v prahu, v razsutem ali zrnatem stanju.
Večina nivojskih stikal ima protieksplozijsko zaščito (v skladu z ATEX in / ali IEC Ex). Poleg tega nudijo ustrezne rešitve za posebne zahteve, na primer ladjedelniško industrijo, kjer se zahteva certifikacija pri Germanischer Lloyd (GL), Det Norske Veritas (DNV), Bureau Veritas (BV) ali SIL.

Analitični instrumenti
nullAnaliza tekočin in zanesljiv nadzor nad dovajanjem različnih kemikalij je še posebej pomembna pri kemični, prehrambeni, farmacevtski idustriji, čistilnih napravah in upravljanju s pitno vodo.
Ponudba instrumentov za merjenje pH, ORP, raztopljenega kisika in prevodnosti.

Merilniki pretoka
nullKompaktni tip merilnega kanala Nivosonar GPA za merjenje pretoka v odprtem kanalu je na voljo v 9 različnih velikostih. Skupaj z ultrazvočnim merilnikom nivoja in MultiCONT procesnim krmilnikom tvori popoln sistem za merjenja pretoka. Te rešitve so uporabne pri meritvah pretoka v kanalizaciji, namakalnih kanalih ali drugih odprtih kanalih.

Ultrazvočni merilniki razdalje
nullV preprostih aplikacijah meritev razdalje so idealna izbira merilniki, ki s pomočjo ultrazvoka merijo oddaljenost izbranega predmeta od merilne sonde.

Temperaturni senzorji
nullNajpogosteje merjen parameter okolja v industriji je temperatura. V prodajnem programu so na voljo od enostavnih Pt100 do zahtevnih merilnikov v protigorljivih ohišjih in merilnikov s HART komunikacijo. Tu naj omenimo tudi večsenzorske temperaturne sonde za meritev po sektorjih v visokih silosih.

Tlačni senzorji
nullRazlični merilniki tlaka omogočajo absolutno in relativno merjenje tlaka. Na voljo so za skoraj vse medije, za različne tipe montaže, različne natančnosti meritve in z različnimi tipi povezljivosti/komunikacije.

Pri izboru izdelkov je v pomoč katalog produktov.

Na voljo tudi izobraževalni videi
null

Podrobne informacije na spletnistrani proizvajalca Nivelco.