GEFRAN meritve in regulacija

null

Gefran je vodilni proizvajalec opreme na področju senzorike, komponent in sistemov za merjenje, regulacijo in krmiljenje v proizvodni avtomatizaciji.

Izdelki Gefran so koncentracija tehnologije kot rezultat konstantnega razvoja v obdobju zadnjih 50 let. Vsako družino izdelkov sestavlja veliko število modelov, s široko izbiro opcij za tehnološko prilagoditev in cenovno optimizacijo v proizvodnem procesu.

Tehnološka dovršenost izdelkov pomeni tudi različne komunikacijske možnosti, ki izdelkom omogočajo povezljivost in integracijo v različne sisteme.
null
Izdelki so opremljeni s certifikati, zahtevanimi pri uporabi v zahtevnejših vejah industrije.
null
Produkti se delijo na dve glavni področji:

Senzorji za merjenja parametrov kot so temperatura, tlak, pomik in sila:

  • Tlačni pretvorniki

nullZa merjenje tlaka v tekočinah in plinih. Na voljo tudi različice z ATEX certifikatom, primerne za uporabo v območjih z eksplozivno atmosfero

  • Merilniki tlaka taljenih plastičnih mas

nullZa merjenje tlaka in temperature taljenih plastičnih mas. Uporabljajo se predvsem pri strojih za iztiskanje in injiciranje plastičnih mas (ekstrudorji).

  • Potenciometrski merilniki pomikov

nullSenzorji za merjenje linearnega ali kotnega pomika. Robustni in vsestransko primerni za aplikacije v zahtevnih industrijskih razmerah.

  • Magnetostrikcijski merilniki pomikov

nullMagnetnostriktivni senzorji ponujajo rešitev v bolj zapletenih aplikacijah, kjer potenciometrski zaradi različnih razlogov ne pridejo v poštev. Tehnologija ONDA omogoča preprosto nastavitev.

  • Uporovni termoelementi

nullŠirok nabor od enostavnih dotičnih temperaturnih senzorjev do prilagojenih različic glede na vrsto uporabe, temperaturno območje in natančnost.

  • Merilniki tlaka in sile

nullSenzorji za merjenje raztezne napetosti v plastičnih trakovih in folijah, sile, obremenitve in vleka.

Komponente za indikacijo in kontrolo:

  • Regulatorji

nullŠirok spekter regulatorjev kot so precizni PID regulatorji, merilniki temperature, tlaka in drugih vrednosti z možnostjo spremljanja in shranjevanja odčitanih vrednosti.

  • Prikazovalniki

nullMikroprocesorski instrumenti z nastavljivim prikazom temperature, tlaka, sile, položaja. Vgrajeni izhodni releji za nastavljive alarme.

  • Digitalni močnostni releji (SSR) in kontaktorji

nullMočnostni elementi za krmiljenje širokega spektra moči, od nekaj W do več kW.

Pri izboru izdelkov je v pomoč katalog produktov.

Na voljo tudi izobraževalni videi
null
Spletna stran proizvajalca Gefran.