Novice in Novosti

Predstavitev projekta ISE-EMH na EXPO2020 -Dubai

Predstavitev projekta ISE-EMH na EXPO2020 -Dubai

Na letošnjem EXPO2020 v Dubaju smo izkoristili izjemne priložnosti in predstavili našim lokalnim in mednarodnim partnerjem vse naše dosežke in rešitve, ki so plod samostojnega razvoja ter plod razvojnih in raziskovalnih mednarodnih projektov. Za področje Smart Spaces in Smart Energy smo namensko predstavili tudi projekt Interreg (Italy-Slovenia) ISE-EMH in rešitev AAL (Ambient Assisted Living) ter vlogo Robotine oziroma vlogo rešitve HEMS.
Več o projektu si lahko ogledate na povezavi >>ISE-EMH | Italia Slovenia (ita-slo.eu)

Vloga rešitve HEMS (Home Energy Management System) in digitalnih storitev oblačne platforme X-EMS pri omogočanju funkcionalnosti rešitve AAL (Ambient Assisted Living) je naredila velik vtis na naše poslušalce in pokazala nove inovativne možnosti, ki jih ponuja napredno upravljanje energije v smeri pametnih zgradb, e-zdravja in asistenci starejšim na daljavo.

Več o AAL >> hiq-brochure-v3 (hiq-home.com)

Navdušeni smo bili nad splošnim spoznanjem partnerjev in poslušalcev, da ima e-zdravje ogromen potencial in da je za izgradnjo novih, naprednih storitev za pomoč starejšim v realnem času, smotrno uporabiti ustrezne neinvazivne tehnologije, ki temeljijo na že obstoječih sistemih.

Projektni partnerji:
Arctur

Jozef Stefan Institute

IRCCS Burlo Garofolo

Polo Tecnologico Alto Adriatico Andrea Galvani

Università Ca’​ Foscari Venezia