Novice in Novosti

500 enot neostore

500 enot neostore

neostore je baterijski hranilnik s sistemom za upravljanje energije v stanovanjski hiši. Osnova delovanja neostore je Robotinina tehnologija: krmilni sistem Cybrotech in SMIP rešitev v IT oblaku. Izdelek je bil razvit v Robotini za strateškega partnerja neovoltaic (www.neovoltaic.net). V avgustu 2016 je doseženo število 500 enot, ki so vse izdelane na Robotini in instalirane pri uporabnikih v Nemčiji, Avstriji, Švici in Južno afriški republiki.

Robotina je v letu 2016 lansirala že tretjo generacijo neostore: enofazni in trifazni sistem, ki pokriva področje od 3kWh do 54kWh kapacitete baterij. Uporabljena je napredna Li-ion tehnologija baterijskih celic, s čimer je dosežana visoka zmogljivost in varnost. Neostore je bil v osnovi razvit za uporabo v enodružinskih hišah, s trifaznim sistemom pa se odpira področje večstanovanjskih in poslovnih objektov. Robotina zagotavlja tudi združljivost s sistemom hišne avtomatizacije HiQ, ki je prav tako razvit na Robotini na podlagi lastne tehnologije Cybrotech.

neostore je bil v celoti razvit na Robotini: projektiranje močnostnega dela, oblikovanje namenske omarice in krmilnega dela s podpornimi programskimi orodji ter uporabniški vmesnik. Vse enote so predstavljene na Robotinem strežniku v oblaku (SaaS – Software as a Service), s katerim upravlja patnersko podjetje 3port. Spletna aplikacija Myneocontrol zagotavlja uporabnikov vse pomembne informacije, hkrati pa je vir podatkov za servisni center, ki skrbi za nemoteno delovanje instaliranih enot. Posebej pomembna lastnost Cybrotech tehnologije je možnost daljinske nadgradnje krmilnih algoritmov in novih funkcionalnosti. Neostore je tudi že pripravljen za vključitev v pametna električna omrežja – Smart Grid.

S pomočjo naprednega sistema upravljanja energije Cybrotech lahko lastnik hiše z instalacijo neostore (9kWp fotovoltaična elektrarna in 5kWh baterijski hranilnik) v poleti doseže do 97%* samozadostnosti oskrbe z električno energijo.

* Podatek za julij 2016, instalacija v srednji Nemčiji

null
null