Novice in Novosti

Dogodek ZEO 2014

Dogodek ZEO 2014

Strokovni posvet Zgradbe, energija in okolje je dogodek, na katerem so domači in tuji strokovnjaki udeležence seznanili s teoretičnimi novostmi in praktičnimi izkušnjami s področja uporabe obnovljivih virov energije v zgradbah. Letošnji posvet je vodil prof. dr. Wolfgang Feist, izumitelj koncepta pasivne gradnje in direktor svetovno priznanega Inštituta za pasivne hiše iz Darmstadta v Nemčiji (Passivhaus Institut Darmstadt).

Udeleženci posveta, večinoma arhitekti, gradbeniki, projektanti strojnih inštalacij in ostali strokovnjaki, ki jih omenjeno področje zanima so si drugi dan posveta ogledali pravkar dokončani stanovanjski objekt »EKO SREBRNA HIŠA«.

Eko srebrna hiša je prva večstanovanjska visoka gradnja v Evropi, ki uveljevlja pasivni standard. Projekt je kot demonstracijski model za celotno Evropo sofinanciran s strani EU.

Robotina je v okviru projekta izvedla integracijo sistemov avtomatizacije domov, ki zagotavljajo energetsko učinkovitost in so prijazni uporabnikom. Sistemi, ki v domovih upravljajo z žaluzijami, lučmi, uravnavajo temperaturo in kvaliteto zraka se povezujejo v kontrolni center, ki v celotni zgradbi nadzira in beleži porabo energentov.

Več informacijo EKO Srebrni Hiši.

null

null

null

null